Saved by the bell

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom roepen we alle scholen op om jaarlijks op 5 oktober, op de de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra te luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs.

Na de vakantie zijn we er klaar voor!

Geschreven op 20 juli 2017

De scholen zijn gesloten, de kinderen en de leerkrachten genieten van een deugddoende vakantie. In heel wat regio's en landen is het schooljaar anders ingedeeld. Daar gaan de kinderen nu wel elke dag naar de school.

Ondertussen wordt Saved by the bell voorbereid: het lesmateriaal, het nieuwe lied met een nieuw dansje, de website in een nieuw kleurtje ... Begin september lanceren we Saved by the bell 2017!


Deugddoende vakantie voor iedereen?

Geschreven op 29 juni 2017

Leerkrachten en leerlingen kunnen genieten van twee maanden vakantie. Maar in heel wat landen in de wereld krijgen kinderen en leerkrachten niet eens de kans om te genieten en uit te blazen. Zij ondervinden dagelijks hoe moeilijk het is om naar school te gaan of om goed les te geven.

Met Saved by the bell gaan we na de vakantie verder met dit thema.
Vanaf 5 september is deze website het kloppend hart van de actie. Vanaf dan kan je je school ook inschrijven voor Saved by the bell 2017.

 


Saved by the bell krijgt kleur!

Geschreven op 19 april 2017

Een wereldbol vol met enthousiaste leerlingen, studenten en leerkrachten, waar iedereen de kans krijgt om goed onderwijs te volgen. Daar gaan we voor met Saved by the bell.
In première stellen we hier het campagnebeeld voor.

 


Saved by the bell ook in 2017

Geschreven op 22 februari 2017

Noteer alvast op de schoolkalender: donderdag 5 oktober 2017 gaan we weer massaal bellen voor het recht op goed onderwijs.

Het Duurzaam Ontwikkelingsdoel 4 (SDG4) wordt van dichtbij opgevolgd door commissies van de Verenigde Naties. O.a. bij UNESCO schrijft men lijvige rapporten over de stand van zaken van het onderwijs in de wereld.

De belangrijkste bekommernis is dat goed opgeleide kinderen en jongeren de toekomst zijn voor de realisatie van al die andere Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Zonder kennis en vaardigheden zal er geen actie komen tegen armoede, zal er geen actie komen voor een gezonde leefomgeving, zal er geen gelijkwaardigheid komen tussen mannen en vrouwen ...

 


Fanbox

NIEUWE WEBSITE en INSCHRIJVEN vanaf 5 september

Wist je dat ...

Saved by the bell een actie is in het kader van


In oktober 2016 hadden we een succesvolle editie met zo maar liefst 546 scholen, goed voor 154.500 leerlingen en 8.595 leerkrachten. In het videoverslag krijg je een overzicht van enkele acties:


 

Meer video

Facebookpagina

Blijf op de hoogte en volg ons op 

facebook