Saved by the bell

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom roepen we alle scholen op om jaarlijks op 5 oktober, op de de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra te luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs.

Scholen bellen samen met Manthoc in Peru

Geschreven op 22 september 2016

Met Saved by the bell zetten we een volgende stap in het uitwisselingsproject tussen scholen uit Vlaams-Brabant en de organisatie Manthoc in Peru.
Begin juli vierden de leerlingen en leerkrachten van de Manthoc-school in Cajamarca de lokale Dag van de Leerkracht. 3 scholen uit Vlaams-Brabant én de school Kindsheid Jesu uit Hasselt stuurden een videoboodschap naar Peru. Op de Dag van de Leerkracht was ook Hannes van Broederlijk Delen op schoolbezoek en hij maakte een tof verslagje.

Op 5 oktober zal er hier én in Peru een (gezamenlijk) belmoment doorgaan, want overal in de wereld komen we op voor het recht op kwalitatief onderwijs. In korte workshops werden de leerlingen voorbereid op de grootse Saved by the bell-actie.


Herman Van Rompuy roept ons op om te bellen!

Geschreven op 20 september 2016

Herman Van Rompuy is sinds kort ambassadeur "Onderwijs voor ontwikkeling" bij VVOB **. Daar zijn we met Saved by the bell ook van overtuigd: onderwijs is een hefboom voor ontwikkeling, individueel, maar ook voor een hele gemeenschap. 

Mr. Van Rompuy roept ons allemaal op om te bellen op 5 oktober.
En die oproep kunnen we niet weigeren ...
Is je school nog niet ingeschreven? Dat kan je nu doen!

** VVOB is de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand


Bellen, zingen, dansen voor het recht op goed onderwijs

Geschreven op 16 september 2016

Saved by the bell is heel eenvoudig: de schoolbel langer of eens extra laten rinkelen én de leerlingen vertellen waarom we dat doen.
Maar Saved by the bell kan meer zijn: je kan in de klas werken met het lesmateriaal voor alle onderwijsniveau's, je kan zingen met het Saved by the bell-lied én er is het dansje.
Omdat het lied en het dansje ondertussen 'hits' zijn geworden, stellen we voor om ook dit jaar massaal mee te zingen en te dansen. Kan je de dansbewegingen nog meedoen?

Zin om ook Saved by the bell in je school te organiseren? Schrijf je dan zeker in. Dan ontvang je extra promotiemateriaal en de laatste informatie.


Inschrijven voor 10de Saved by the bell

Geschreven op 14 september 2016

 

 

Vandaag zijn de eerste 230 omslagen met affiches, folders en lesbrochures vertrokken naar de deelnemende scholen.

Is je school nog niet ingeschreven?
Wij geven je 3 goede redenen:
- dan toon je mee hoeveel mensen bellen voor het recht op goed onderwijs. Hoe meer deelnemers, hoe duidelijker onze eis gehoord wordt.
- dan ontvang je een pakket gratis posters en folders om de actie zichtbaar te maken op school.
- dan krijg je automatisch de laatste informatie toegestuurd voor een geslaagde actie.
Inschrijven kan heel eenvoudig via www.savedbythebell.be/inschrijven.


Fanbox

Al 444 scholen nemen deel aan deze actie!

Wist je dat ...

 

Saved by the bell wordt al voor de 10de keer georganiseerd want goed onderwijs voor iedereen blijft belangrijk!

 

 

Scholen die een partnerschap hebben met een school in het buitenland kunnen proberen om op 5 oktober samen de bel te luiden voor het recht op goed onderwijs. Motiveer je partnerschool met de uitleg in het Frans, Engels of Spaans en laat het ons weten. Wij vullen dan ons WWW aan; ons Wereld Wijd Web.

Herman Van Rompuy, voormalig voorzitter van de Europese Raad, roept ons op om mee te bellen.

 

 

Er is een korte video klaar om Saved by the bell voor te stellen.

 

Meer video

Facebookpagina

Blijf op de hoogte en volg ons op 

facebook