Saved by the bell

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom roepen we alle scholen op om jaarlijks op 5 oktober, op de de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra te luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs.

Waarom Saved by the bell?

Geschreven op 24 augustus 2016

Soms krijgen we de vraag of het nodig is om jaarlijks de bel te laten rinkelen voor het recht op goed onderwijs voor iedereen.
Ja, we moeten blijven bellen! Want nog steeds kunnen miljoenen kinderen en jongeren om allerlei redenen niet naar school. Oorlog en geweld is daar één van, maar ook kinderen van vluchtelingen zijn het slachtoffer.

Doe mee met Saved by the bell en schrijf je school in.


Prettige vakantie

Geschreven op 24 juni 2016

Straks kunnen we allemaal genieten van twee maanden vakantie. Maar in heel wat landen in de wereld krijgen kinderen en leerkrachten niet eens de kans om te genieten en uit te blazen. Zij ondervinden dagelijks hoe moeilijk het is om naar school te gaan of om les te geven.

Met Saved by the bell zetten we in op kwalitatief onderwijs. Dat is ook één van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Op woensdag 5 oktober bellen we allemaal samen om onze boodschap te laten klinken. Het zal dan de 10de keer zijn dat Saved by the bell doorgaat en dat willen we feestelijk laten horen.

Vanaf 5 september zal deze website het kloppend hart zijn van de campagne. Je kan dan inschrijven, informatie lezen of materiaal downloaden.

Tot na de zomer.


Woensdag 5 oktober 2016

Geschreven op 10 mei 2016

Al voor de tiende keer organiseert Studio Globo de belactie Saved by the bell voor het recht op goed onderwijs voor iedereen. Sinds enkele jaren doet Studio Globo dat samen met VIA Don Bosco, die Saved by the bell in het Franstalig secundair onderwijs promoten.

Noteer alvast op de nieuwe schoolkalender 2016-2017: woensdag 5 oktober Saved by the bell.


Ondertussen wordt deze 10de Saved by the bell verder uitgewerkt en lanceren we de vernieuwde website vanaf 5 september. Daar zal je alles over de actie kunnen terugvinden: achtergrondinfo, de registratiepagina, het nieuw lesmateriaal of aangepasts video's. 


Goed onderwijs voor iedereen!

Geschreven op 18 maart 2016

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen vervangen sinds september de gekende Millenniumdoelstellingen. Wereldwijd wordt nu de doelstelling Kwaliteitsonderwijs naar voor geschoven. Het is niet alleen belangrijk dat kinderen en jongeren naar school gaan, de kwaliteit van het aangeboden onderwijs moet minstens evenveel aandacht krijgen.

Daarom passen we de ondertitel van Saved by the bell aan: Goed onderwijs voor iedereen! Op woensdag 5 oktober 2016 wordt dat de slogan voor de 10de Saved by the bell.


Fanbox

Al 23 scholen nemen deel aan deze actie!

Video

Saved by the bell wordt al voor de 10de keer georganiseerd want goed onderwijs voor iedereen blijft belangrijk!

 

Het videoverslag van Saved by the bell 2015.

Ministers Hilde Crevits en Alexander De Croo deden mee met Saved by the bell.
Zij brachten op 5 oktober '15 een schoolbezoek in Wolvertem-Meise en Parike-Brakel. 

Hilde Crevits in De Zonnebloem in Wolvertem

Alexander De Croo in Klavertje Vier in Parike

Meer video

Facebookpagina

Blijf op de hoogte en volg ons op 

facebook