Saved by the bell

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom roepen we alle scholen op om jaarlijks op 5 oktober, op de de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra te luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs.

Laatste nieuws: Saved by the bell in de pers

Geschreven op 5 oktober 2016

Vandaag is het zo ver. Saved by the bell 2016. Volg hier wat er online over de actie verschijnt.

 


Zonnige Saved by the bell

Geschreven op 4 oktober 2016

Frank heeft het gezegd! Morgen, woensdag 5 oktober, Internationale dag van de Leerkracht, schijnt de zon. Het is wel enkele graden frisser en er is misschien wat wind, maar het zal mooi weer zijn om buiten massaal veel belmomenten te houden.
Aan alle deelnemers: veel succes met de actie. We gaan met heel veel leerlingen en leerkrachten onze bel laten horen voor het recht op kwaliteitsonderwijs voor iedereen!

Op de studiedag van Leraars zonder Grenzen klonk vorige zaterdag al de bel.


LESMATERIAAL ALS VOORBEREIDING

Geschreven op 27 september 2016

Volgende week vieren we de Dag van de Leerkracht. We mogen alle leerkrachten zeker eens in de bloemetjes zetten voor de dagelijkse inzet voor hun school, hun klas, hun leerlingen.

Met Saved by the bell kijken we ook wat verder en vragen om met een belmoment even stil te staan bij het recht op goed onderwijs voor alle kinderen overal in de wereld.

Daarvoor is er ook lesmateriaal uitgewerkt en dat is gratis te downloaden via deze site > Lesmateriaal.

Deze tekening hoort bij het Goede School Spel voor het lager onderwijs.

Schrijf nu nog in zodat we kunnen tonen dat we met veel, heel veel leerlingen en leerkrachten gaan bellen volgende week! www.savedbythebell.be/inschrijven


Scholen bellen samen met Manthoc in Peru

Geschreven op 22 september 2016

Met Saved by the bell zetten we een volgende stap in het uitwisselingsproject tussen scholen uit Vlaams-Brabant en de organisatie Manthoc in Peru.
Begin juli vierden de leerlingen en leerkrachten van de Manthoc-school in Cajamarca de lokale Dag van de Leerkracht. 3 scholen uit Vlaams-Brabant én de school Kindsheid Jesu uit Hasselt stuurden een videoboodschap naar Peru. Op de Dag van de Leerkracht was ook Hannes van Broederlijk Delen op schoolbezoek en hij maakte een tof verslagje.

Op 5 oktober zal er hier én in Peru een (gezamenlijk) belmoment doorgaan, want overal in de wereld komen we op voor het recht op kwalitatief onderwijs. In korte workshops werden de leerlingen voorbereid op de grootse Saved by the bell-actie.


Fanbox

Al 546 scholen nemen deel aan deze actie!

Wist je dat ...

EVALUATIE en CERTIFICAAT VAN DEELNAME

Vul het evaluatieformulier in en ontvang voor je school of klas het certificaat van deelname aan Saved by the bell 2016.

Klik hier voor het evaluatieformulier.

 

Saved by the bell wordt al voor de 10de keer georganiseerd want goed onderwijs voor iedereen blijft belangrijk!

 

Op woensdag 5 oktober hebben meer dan 154.500 leerlingen en 8.595 leerkrachten gebeld voor het recht op goed onderwijs! Tel daarbij nog de kinderen en jongeren in de partnerscholen overal in de wereld en dan besef je dat deze belactie een gigantisch krachtig signaal is naar de beleidsmakers om werk te (blijven) maken van kwalitatief onderwijs.
Dit is ons WereldWijd Web, ons WWW: 

Met het bellen voor het recht op goed onderwijs hopen we dat onze beleidsmakers het signaal goed horen. Wij vroegen aan belangrijke ministers om een charter te ondertekenen om het recht op goed onderwijs op de (internationale) politieke agenda te plaatsen of te houden.

Op de pagina Video kan je korte en interessante videofragmenten vinden als inleiding op het belmoment in je school. We stellen hier enkele producties voor:

Meer video

Facebookpagina

Blijf op de hoogte en volg ons op 

facebook