Lesmateriaal

Voor de verschillende leeftijdsgroepen biedt Studio Globo lesmateriaal aan. Daarin komt vooral het recht op kwalitatief onderwijs voor iedereen aan bod. Hier kan het materiaal van 2016 nog bekeken worden. Vanaf 5 september '17 lanceren we het nieuwe lesmateriaal voor alle onderwijsniveaus.

Kleuters en eerste leerjaar

Met een prentenverhaal vertel je hoe Eilin uit Colombia elke dag naar school gaat. Met enkele extra opdrachtjes bereid je de kinderen voor op een groots belmoment.
Ga naar het lesmateriaal voor kleuters en kinderen van het eerste leerjaar.

Lager onderwijs

Met het Goede School Spel maken de leerlingen kennis met elementen die nodig zijn om kwaliteitsonderwijs aan te bieden. Kinderen uit 4 verschillende landen vertellen hoe het er bij hen aan toe gaat en geven de leerlingen uitdagende opdrachtjes.
Ga naar het lesmateriaal voor het lager onderwijs

Secundair onderwijs

Voor het secundair onderwijs hebben we een aangepast aanbod van korte duidingsmomenten die elke vakleerkracht kan gebruiken. Op de webpagina vind je een boeiende presentatie, interessant videomateriaal, een korte kwis ...

Voor wie meer wil doen is er het spel E(du)quality van partner VIA Don Bosco. Alle informatie vind je ook op de pagina met het lesmateriaal voor het secundair onderwijs

HOGER ONDERWIJS

Voor de lerarenopleidingen in het hoger onderwijs hebben we een uniek aanbod. Vraag de studenten om een kaartje te sturen naar een leerkracht die iets voor hen heeft betekend. Leerkrachten kunnen een heel positieve invloed hebben op het leven van kinderen en jongeren en dat willen we met dit kaartje in de verf zetten. Meer informatie en het kaartje in digitale vorm vind je op de pagina voor het hoger onderwijs.

AANBOD VIDEO

Over de thema's Onderwijs in de wereld of de nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelen bestaat er heel wat online videomateriaal. Om de actie Saved by the bell in de klas in te leiden of te bespreken, bieden we hier enkele videosuggesties aan. Veel kijkplezier.

Wist je dat ...

Saved by the bell bestaat al meer dan 10 jaar.


In oktober 2016 hadden we een succesvolle editie met zo maar liefst 546 scholen, goed voor 154.500 leerlingen en 8.595 leerkrachten. In het videoverslag krijg je een overzicht van enkele acties:


 

Meer video

Facebookpagina

Blijf op de hoogte en volg ons op 

facebook