Hoger onderwijs lerarenopleiding

Ook de studenten uit de lerarenopleiding kunnen meedoen met Saved by the bell. Zo vragen ze aandacht voor het beroep van leerkracht wereldwijd. 

Op voorhand

Op 5 oktober, de Internationale dag van de Leerkracht

  • Leg in de klas of in de aula de actie Saved by the bell uit aan de studenten. We bezorgen je affiches en folders om de actie zichtbaar te maken. Je kan ook een duidingstekst met achtergrondinformatie bij het thema Goed onderwijs voor iedereen! downloaden.
  • Samen met de studenten kan je nadenken over de taak van de leerkracht in een goed onderwijsproces. Wat kan een leerkracht betekenen voor de kinderen en de jongeren? Hoe heeft een leerkracht een invloed op jou gehad? Hoe zou je als leerkracht voor de klas willen staan? ...
  • De studenten kunnen de voorgedrukte ansichtkaart schrijven naar een leerkracht van de basisschool of het secundair onderwijs die voor hen het verschil gemaakt heeft. We laten ook ruimte vrij voor een persoonlijke boodschap aan die leerkracht. Zie onderaan voor de digitale versie van de ansichtkaarten.
  • De studenten versturen dan de kaarten naar hun bijzondere leerkracht in een vroegere school.

Op deze manier wordt de boodschap ‘kwalitatief onderwijs overal en voor iedereen’ ruim verspreid in heel wat scholen. Bovendien krijgen de studenten de gelegenheid om na te denken of stil te staan bij wat onderwijs voor hen betekent én wat zij voor het onderwijs kunnen betekenen.

DIGITAAL

De duidingstekst bij het thema Goed onderwijs voor iedereen!

De invulkaart is ook digitaal beschikbaar:

  • Download de PDF-ansichtkaart in het Nederlands.
  • Vul de velden in op het PDF-bestand.
  • Sla de kaart op en geef een nieuwe naam. (Oplaan als ... of Bewaar als ...)
  • Verstuur ze via e-mail naar de bijzondere leerkracht of naar zijn/haar school.

Bestellingen en info

Voor bestellingen van de gedrukte invulkaarten of voor meer informatie kan je terecht bij Studio Globo: savedbythebell@studioglobo.be of tel. 02 520 05 30.

KORT NIEUWS

DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN

Saved by the bell een actie is in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

FACEBOOK

Op de Facebookpagina van Saved by the bell kan je het foto-album van de belacties volgen. We verzamelen ook videofilmpjes van toffe activiteiten.

Meer video

Facebook