Over Saved by the bell

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. Onderwijs maakt werk van gelijke kansen.  Daarom zetten we op de Internationale dag van de Leerkracht (5 oktober) niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper.

Overal ter wereld geven leerkrachten, vaak in moeilijke omstandigheden, het beste van zichzelf. Maar ook de miljoenen kinderen die geen toegang hebben tot basisonderwijs of lager secundair onderwijs verdienen onze aandacht.

We roepen scholen op om vrijdag 5 oktober '18 de schoolbel eens extra te laten luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs.


 

 

 

 

Met deze perstekst kan je de lokale persmedewerkers op de hoogte brengen van de actie in jouw school. De tekst in Word wordt direct gedownload zodat je het persbericht vlot kan personaliseren. Krijgt UPDATE in september 2018

KORT NIEUWS

DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN

Saved by the bell een actie is in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

FACEBOOK

Op de Facebookpagina van Saved by the bell kan je het foto-album van de belacties volgen. We verzamelen ook videofilmpjes van toffe activiteiten.

Meer video

Facebook