Over de actie

Over de actie

Saved by the bell is massaal de schoolbel laten rinkelen om zo aandacht te vragen voor het recht op goed onderwijs voor iedereen.

 

Beeldmerk of logo: een bel met de tekst Saved by the bell

Saved by the bell gaat jaarlijks door op 5 oktober. Dat is de Internationale dag van de Leerkracht of World Teachers’ Day. Dag in dag uit staan leerkrachten klaar om kwalitatief onderwijs te bieden aan hun leerlingen. Daarvoor moeten we hen enorm dankbaar zijn. Maar wereldwijd zijn er veel leerkrachten die in moeilijke omstandigheden moeten werken. Wereldwijd zijn er ook miljoenen kinderen en jongeren die geen leerkrachten hebben. Zij kunnen om allerlei redenen niet naar school gaan: armoede, gebrek aan infrastructuur, ongelijkheid, oorlog en conflict …

 

Infographic over de 264 miljoen kinderen die niet naar school kunnen gaan.


 
Saved by the bell is dus een symbolische actie in scholen, hier en in het buitenland. Door de schoolbel extra te luiden, staan leerlingen en leerkrachten even stil bij het feit dat niet alle kinderen goed onderwijs kunnen krijgen.

 

Fotocollage met afbeeldingen van Saved by the bell editie 2017


 
Saved by the bell past in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen en sluit concreet aan bij doelstelling 4: kwaliteitsonderwijs.

Poster met de 17 SDG's of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen


 
Saved by the bell wordt georganiseerd door Studio Globo.

Logo van Studio Globo


 
Saved by the bell wordt gesteund en gepromoot door :