Video Het verhaal van Mohamad in Libanon

Het is het verhaal van Mohamad. Hij vertelt over zijn leven als vluchteling en de inspanningen die hij als 16-jarige levert voor 200 kinderen op de vlucht. Hij kreeg hiervoor de prijs van de vrede.

De film is apart te gebruiken als inleiding voor Saved by the bell.

Duurtijd: 2min49

Productie van NOS Jeugdjournaal

Leerkrachten voor kwaliteitsonderwijs

Leerkrachten uit alle hoeken van de wereld vertellen hoe en waarom ze leerkracht zijn geworden. Om kwaliteitsonderwijs te kunnen aanbieden aan de leerlingen zijn er goed opgeleide leerkrachten nodig. Zij zijn gemotiveerd om op een boeiende manier les te geven aan kinderen en jongeren. Deze video is een ideale inleiding op een belmoment van Saved by the bell.

Klik op de afbeelding om het videoscherm te openen of ga rechtstreeks naar Youtube: https://youtu.be/yDIMQRS3Mvg

 

Sustainable development begins with education

Deze animatiefilm in het Engels (met Nederlandstalige ondertitels) legt uit hoe onderwijs kan bijdragen tot duurzame ontwikkeling in een samenleving.

Nadien kan een kort klasgesprek plaatsvinden.

Vragen voor het gesprek kunnen zijn:
- Wat heb je opgestoken uit deze video?
- Welke voordelen levert goed onderwijs op voor een gemeenschap?
- Voel je dat zelf ook zo aan? Kan jouw opleiding iets bijdragen aan de samenleving?
 

Goed onderwijs voor alle kinderen

Goed onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs volgt, creëert kansen voor de toekomst en krijgt kennis die het kan doorgeven aan volgende generaties.

Een korte video van UNICEF Nederland

Duur: 2min12 - Nederlands ondertiteld

Moedige Syrische jongeren strijden voor onderwijs

Ruim 10.000 kinderen in Syrië maakten dit jaar een levensgevaarlijke reis door hun eigen land. Alles voor de nationale examens. De 16-jarige Maya die ervan droomt journalist te worden, is een van de studenten die afkomstig is uit een van de meest gevaarlijke gebieden van dit moment. Zij verbleef tijdens de twee weken durende examentijd in een door UNICEF-gesteunde tijdelijke school.

Een video van UNICEF

Duur: 1min07 - Nederlands ondertiteld

Een dag in het leven van Daniël

Daniel is 14 jaar en woont in Oeganda. Als oudste zoon moet hij meewerken op het land. Zonder zijn hulp zou de familie te weinig voedsel hebben. Daarom kan Daniel niet altijd naar school. Een film die kinderen en jongeren van hier een blik gunt op het dagelijkse leven van jongeren in Oeganda.

6 min i.s.m. Broederlijk Delen

Naar school in Kenia: Timanto

De dag begint voor Timanto (12) uit Kenia al vroeg met het halen van water voor de familie. Ze woont op het platteland. Hoe is het bij haar op school? Wat gebeurt er als je te laat komt? En wat doet Timanto graag na schooltijd?

Een video van Samsam magazine Nederland

Duur: 3min49 - Nederlands gesproken

Syrië: het leven van kinderen in een vluchtelingenkamp

Hoe is het om als kind te leven in een vluchtelingenkamp? Onbeschrijfelijk. Het is de harde realiteit die het gevolg is van het langdurige geweld in Syrië. UNICEF doet er alles aan om zo veel mogelijk kinderen te voorzien van schoon drinkwater, zorg, voeding, onderwijs en bescherming.

Een video van UNICEF.

Duur: 3min37 - Nederlands ondertiteld